Vadhús - az elfeledett szenvedély és minden más, ami finom.

Főzzünk VADul

Főzzünk VADul

Egy kis ráadás!

2016. november 18. - Főzzünk VADul

Márton nap környékén az ember telítődik a liba készítményekből, de ezt a levest.....

no ezt muszáj!

Egy Martin napi alkalommal Fürstenfeld édes kicsi éttermében kóstoltuk, mint napi ajánlatot. Ízorgia a szádban - ennyi.

Krémesen lágy, picit savanykás - a pirított kifli daraboktól roppanós - egy szóval fantasztikus!

Az étterem séfje kérésünkre készségesen elárulta - persze nagy vonalakban - a hozzávalókat.

Kell egy kicsi ez, egy kicsi az, én lelkesen jegyzeteltem és persze nem meghazudtolva magamat egy picit a saját ízlésem szerint felturbózva készítettem el.

Szeretjük!

Fürstenfeldi libaleves

Hozzávalók

5 darab libanyak, 2 darab farhát, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 darab sárgarépa, 2 darab fehérrépa, 30-40 dkg barna csiperkegomba, pici zeller, citrom, 3 darab babérlevél, 5-6 darab borókabogyó lapítva, majoránna, petrezselyem, 2 darab kifli, 1,5 dl fehérbor, ízlés szerint ecet, tejszín, libazsír, liszt, só, bors

A libából a fűszerekkel, zöldségekkel és a fehérborral egy jó erős húslevest készítünk, majd leszűrjük.

A nyakakat apróra vágjuk, a sárgarépát vékony karikákra szeleteljük, a gombákat pedig negyedeljük és visszatesszük a levesbe.

Készítünk a libazsírból meg a lisztből egy vékony rántást, és a leveshez adagoljuk.

Tejszínnel és ecettel ízesítjük.

Kevés libazsíron a kiflikarikákat megpirítjuk, tálalásnál friss petrezselyemmel megszórjuk és a tányér szélére tesszük.

leves1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkvadul.blog.hu/api/trackback/id/tr9911971210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása